המכון לארכיאולוגיה

המכון לארכיאולוגיה באוניברסיטת בר-אילן פועל במסגרת המחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה. בראש המכון עומד כיום פרופ' אהרן מאיר.

המכון משמש כקורת הגג לפעילות הארכיאולוגית הענפה המתרחשת בחסות האוניברסיטה. חוקרי וחוקרות המכון עוסקים/ות במגוון רחב של פעילויות מחקריות אודות התרבויות הקדומות של ארץ ישראל ושכנותיה, הן בשדה והן במעבדות ובספריות. חלק מרכזי של העבודה המחקרית במכון כולל הוראה ושיתוף סטודנטים במחקרים ובעבודה השוטפת, בין השאר במספר חפירות לימודיות. כמו כן, המכון מנהל חפירות חוזיות ("הצלה") באתרים שונים בישראל.

במסגרת המכון נערכים פרויקטים מחקריים, הכוללים חפירות ארכיאולוגיות וסקרים, מעבדות מחקר ועיבוד, טיפול ומחקר של ממצאים שונים.

כמו כן, במסגרת המכון פועלים מספר מרכזי מחקר. במכון יש חברות וחברי סגל, וכן מורים, חוקרים.ות ועוזרי מחקר. במסגרת המכון מבוצעים קשת רחבה של שיתופי פעולה מחקריים בינלאומיים.

מפעילויות המכון

סקר תל קנה

סקר בארי

מפעילויות המכון:

צילומים: פרופ' אהרן מאיר, פרופ' בועז זיסו, פרופ' נירה אלפרסון-אפיל, ד"ר אבנר אקר.

תמונה