מרכז אינגבורג רנרט ללימודי ירושלים

מרכז אינגבורג רנרט ללימודי ירושלים  נוסד בשנת 1995 ופועל בחסות המחלקה ללימודי ארץ-ישראל וארכיאולוגיה ע"ש מרטין (זוס) בפקולטה למדעי היהדות של אוניברסיטת בר-אילן. המרכז, שבראשו עומד פרופ' אהרן מאיר, עוסק בחקר ירושלים מכל היבטיו, מהעת העתיקה ועד לימינו אנו.

פעילויות המרכז כוללת כנסים וסדנאות בנושאים שקשורים לתולדות ירושלים, פרסים לתלמידי המחלקה שמפרסמים מחקרים שעוסקים בירושלים, ופרסום (וסיוע בפרסום) מחקרים שעוסקים בירושלים.

למרכז שיתוף פעולה עם גורמים שונים בארץ ובחו"ל, כולל הקולג' דה-פרנס (College de France), אוניברסיטת לייפציג ואוניברסיטת מינכן, שיחד איתם מקיימים פעילויות שונות.

המרכז גם עוסק בפעילות ציבורית הקשורה בירושלים, וגולת הכותרת של פעילות זו היא הענקת פרס שומר ציון לאישיות ציבורית שפעלה למען ירושלים או ישראל והגברת המודעות לחשיבות העיר והזיקה אליה. בין מקבלי הפרס עד כה ניתן למנות את הסופר בעל פרס הנובל לשלום, פרופ' אלי ויזל, החוקרים פרופ' מרטין גילברט ופרופ' רות רוסקיס וייס, הסופרים הרמן ווק וסינתיה אוזיק, איש הרוח ארתור כהן והעיתונאים א"מ רוזנטל, צ'ארלס קרוטהאמר וויליאם סאפייר, דניאל פייפס, הרב מישראל מאיר לאו והנתן שרנסקי.

טלפון: 03-5318299

מיילarenmaeir@gmail.com