שאלות ותשובות

כל מה שרצית לדעת על המחלקה ללימודי ארץ ישראל

מה לומדים אצלנו?

המחלקה שלנו היא היחידה בארץ המשלבת, בכל התארים, לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה, תחומים המפְרים זה את זה; חברי וחברות הסגל שבה הם מומחים נודעים בארץ ובעולם במגוון רחב של תחומי דעת; ובהתאם, היצע הקורסים שלנו עשיר ומאפשר לך לגבש תוכנית אישית בהתאם לתחומי העניין שלך ולהתמחות בה. טעימה ממגוון הקורסים: מגילות קומראן – תגליות, מחקרים ומסתורין; משחקי הכס – ישראל, יהודה ופלשת; רפואה וחומרי מרפא בארץ־ישראל הקדומה; בתי כנסת בתקופה הרומית והביזנטית; היסטוריה צבאית של מסע הצלב הראשון; אש למרחקים – דרך הלוחמה המונגולית ורישומה בארץ; "מלחמה שעדיין לא די לה" – מלחמת יום כיפור; משפחה בראי התקופה; השד העדתי – יחסים בין־עדתיים בחברה הישראלית; מיעוטים ודתות בישראל; מרצח דה־האן עד רצח רבין – שסעים בישראל ועוד.

עם מה אפשר לשלב את הלימודים במחלקה?

עם מגוון גדול של חוגים לדוגמא:

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב היסטוריה של המזרח התיכון

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב היסטוריה כללית

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב אמנות יהודית

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב תלמוד ותורה שבעל־פה

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב תולדות עם ישראל

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב ערבית

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב לימודים קלאסיים

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב תנ"ך

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב גאוגרפיה וסביבה

לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה בשילוב מדעי המדינה

מה לומדים בתארים מתקדמים?

מסלול לתואר שני עם תזה

• מסלול לתואר שני ללא תזה שתי התמחויות אפשריות בשני המסלולים: לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה במגמת שימור ופיתוח נוף ונכסי תרבות

• מסלול לתואר שני למורים, למורי של"ח, למורי דרך ולמדריכי "תו תקן", ללא תזה.

מה תנאי הקבלה?

תואר ראשון

• לבעלי ממוצע בגרות 90 ומעלה  אין צורך במבחן פסיכומטרי, יש לעמוד בציון הסף בבחינת המיון באנגלית.

בעלי ממוצע 85 ומעלה ותעודת מורה דרך או הדרכת טיולים "תו תקן", אין צורך המבחן פסיכומטרי. יש לעמוד בציון הסף בבחינת המיון באנגלית.

• בעלי ממוצע הבגרות פחות מ־90 אפשרות לבדוק סיכויי קבלה בשקלול ממוצע הבגרות וציון המבחן הפסיכומטרי במחשבון הערכת סיכויי קבלה בר אילן באתר האוניברסיטה, בכפוף לעמידה בציון הסף באנגלית

תואר שני

מסלול ללא תזה: תואר ראשון במקצוע רלוונטי בממוצע 76 לפחות ובכפוף לדרישות השלמה

מסלול עם תזה: תואר ראשון במקצוע רלוונטי בממוצע 80 לפחות ובכפוף לדרישות השלמה

מה עושים בוגרינו?

הבוגרים והבוגרות שלנו מפתחים קריירה בהוראה במערכת החינוך ובהדרכת טיולים, ברשות העתיקות, בחברה להגנת הטבע, ברשות הטבע והגנים, בקרן הקיימת לישראל ובמוזאונים ואתרי מורשת רבים. הם ארכאולוגים, מדריכי תיירים, עוסקים בהוראה ובמחקר באקדמיה ושותפים בפיתוח מורשת ישראל. במחלקה שלנו למדו, בין היתר, מנהל המשלחת לחקר ההרודיון, אוצרת התקופות הקלסיות ברשות העתיקות, מפקדים בצה"ל, חברי כנסת, ראשת עיר, מנהלי בתי ספר שדה, מוזאונים ואתרי מורשת ועוד רבים וטובים, רבות וטובות.

מי מלמד במחלקה?

ראש המחלקה היא פרופ' לילך רוזנברג-פרידמן  תוכלו להכיר אותה יותר כאן

במחלקה סגל חוקרים וחוקרות מוביל בתחום. לרשימת חברי הסגל האקדמי במחלקה ללימודי א"י וארכאולוגיה

איך יוצרים איתנו קשר?