סיורים לימודיים

בכל שבוע ניתן לבחור מתוך מספר סיורים למחוזות לא מוכרים בכל רחבי הארץ –  בהדרכת מרצי המחלקה אשר חוקרים או חופרים את אתרי הסיורים  – כחלק מובנה מתכנית הלימודים. רוב הסיורים הם בני יום אחד - ביום חמישי או שישי. בכל שנה יש קמפוס מחלקתי בן יומיים ולעיתים סיורים נוספים בני למעלה מיום אחד. כדי לאפשר לסטודנטים לצאת לסיורים, בימי חמישי לא מתקיימים לימודים במחלקה.

הסיורים ברחבי הארץ הנם חלק אינטגרלי ממערכת הלימודים ומרכיב חיוני בהכרת הארץ. הסיורים מתקיימים בכל יום חמישי בשבוע, ולעיתים גם בימי רביעי, שישי, או בימי חופש מלימודים. תוכנית הסיורים השנתית מפורסמת ע"י רכז/ת הסיורים בתחילת שנת הלימודים ומתעדכנת מעת לעת.

חובה על כלל משתתפי הסיור לעיין ב תקנון הסיורים במחלקה בטרם הרישום לסיור ויציאה אליו.

תוכנית הסיורים השנתית

רישום לסיורים

לתשומת לבכם/ן: בשל השתתפות בסיורים בימי חמישי, תלמידי המחלקה אינם רשאים להירשם לקורסים במחלקות אחרות (כולל לימודי אנגלית כשפה זרה) ביום זה. השתתפות בסיורים אינה נחשבת סיבה מוצדקת להיעדרות במחלקות אחרות.

האחריות על עמידה בחובות הסיורים היא על הסטודנט/ית בלבד. אי עמידה במכסת הסיורים הנדרשת תעכב את סיום התואר.

השתתפות בעלות הסיורים: תלמידי המחלקה פטורים מתשלום עבור ההשתתפות בסיורים, אך מחויבים להשתתף בעלות חלקית של הכלכלה בסיורים בני יותר מיום אחד ובחפירות. היעדרות מסיור ללא אישור מחייבת תשלום קנס כמפורט בתקנון הסיורים אשר נשלח בכל תחילת שנה"ל ע"י רכז/ת הסיורים.

ההרשמה לסיור נסגרת שבוע מראש. כל סטודנט שלא מופיע לסיור לא יקבל זכות עבור הסיור, ובנוסף יצטרך לשלם קנס.

ניתן לפנות לאסתר ראקוב-מלט, רכזת הסיורים, בדואר אלקטרוני: GR.SIYURIM@BIU.AC.IL  או בשעות הקבלה במשרד

*לקבלת תשובה מהירה אנא שלחו מייל.

חובות סיורים וחפירות בתואר ראשון:

כחלק מדרישות המחלקה, כל סטודנט חייב להשתתף בסיורים ובחפירות ארכיאולוגיות. מספר הסיורים וחפירות  הנדרשים משתנה על פי התמחות:

• ארץ ישראל לתקופותיה (גיאוגרפיה היסטורית) | היסטוריה צבאית: במסלול חד חוגי - 40 ימי סיור, במסלול דו-ראשי  - 30 ימי סיור. שבוע חפירות לשני המסלולים.
  • ארכיאולוגיה - במסלול חד חוגי- 34 ימי סיור, במסלול דו-ראשי - 30 ימי סיור. שלושה שבועות חפירה לשני המסלולים.
  • תלמידים הלומדים מדעי החי כמקצוע דו חוגי חייבים ב- 19 ימי סיור ועוד 6 ימי חפירה לימודית.
  • בעלי תעודת מורה דרך מזוכים ב- 20 ימי סיור.
  • בעלי תעודת מדריך טיולים במערכת החינוך ("תו תקן") מזוכים ב- 10 ימי סיור.
  • תלמידים הלומדים במשך שנתיים מטעם משרד הביטחון או המשטרה מזוכים ב- 7 ימי סיור.