ונסה וורקמן

תפקיד
דוקטורנטית במחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה במסלול ארכיאולוגיה מתקופת הברונזה והברזל שמחקרה מתמחה במטלורגיה עתיקה

הכירו את ונסה וורקמן, אשר למדה במסלול לתואר שלישי בהתמחות בארכיאולוגיה מתקופת הברונזה והברזל. מחקרה עוסק בתחום של מֵטַלוּרגִיָה (תכונותיהן הפיזיקליות והכימיות של מתכות) עתיקה.
ונסה מספרת למה בחרה ללמוד את התחום המיוחד הזה: "אני אוהבת את ההיסטוריה העתיקה באזור, גם לחפור ולהיות בטבע, ובנוסף זכיתי בהזדמנויות לראות מקומות מעניינים בעולם דרך פרויקטים ארכיאולוגיים. הדבר שהיא הכי נהנית ממנו בלימודים הוא "ללמוד דברים חדשים כל יום ולאסוף מידע שיכול להתאחד לנרטיב חדש ומאיר עיניים."

הפינה האהובה על ונסה בקמפוס? "בטח שמעבדת החפירות של תל צפית", היא אומרת.

התוכניות של ונסה לעתיד הקרוב ברורות למדי: "התקבלתי למשרת מרצה באוניברסיטת פנסילבניה במרכז לאנליזת חומרים ארכיאולוגיים ובמחלקה לשפות ותרבויות המזרח תיכוניות, שאתחיל בסתיו 2021". היא מספרת.

לשאלה מה תיקח לדרך אחרי הלימודים, היא מפרטת: 12 בקבוקי טחינה, את בעלי והחתול שלנו. אך מוסיפה, "וברצינות, הרבה חוויות וזיכרונות מעולים מהשנים פה. גדלתי כחוקרת, כארכיאולוגית ובחיים בזמן שהייתי באוניברסיטה".

תאריך עדכון אחרון : 26/07/2023