למה ללמוד לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה?

תמונה

"עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוטה בערפל", אמר יגאל אלון, מפקד הפלמ"ח ולימים ח"כ ושר. דברים אלה תקפים לגבי כל עם, אך נכונים שבעתיים לגבי העם היהודי. היכרות רחבה ומעמיקה עם הגיאוגרפיה, ההיסטוריה והתרבות של ארץ ישראל היא נכס חשוב לכל ישראלי שרוצה להבין את זהותו הלאומית.

תואר בלימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה מקנה לתלמיד ידע מקיף ועשיר ומכשיר אותו לעיסוק בארכיאולוגיה ובמחקר, כמו גם במגוון תחומים להוראה והדרכה בבתי ספר, מכללות, מוזיאונים וכן להדרכת מטיילים בני כל הגילים מהארץ ומחו"ל.

למה ללמוד לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה בבר-אילן?

בגלל שמגיע לכם ללמוד במקום הטוב ביותר

המחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה בבר-אילן נחשבת לטובה בתחומה בישראל, ורכשה מוניטין בינלאומי. המחלקה מציעה שילוב ייחודי בין לימודים אקדמיים ובין התנסות מעשית במעבדה ובעבודת שדה, ומצטיינת בגישה בינתחומית ובפתיחות יוצאת דופן. יחד עם היצע הקורסים והאפשרות להתמחות במגוון תקופות, כל סטודנט יכול לגבש לעצמו תוכנית אישית התואמת את תחומי ההתעניינות שלו.

המחלקה מעניקה הסמכה לארכיאולוגיה ומציעה קורסים למורי דרך מוסמכים.
המחלקה מציעה לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה לתואר ראשון, שני ושלישי, כולל מחקר רב-תחומי של ארץ ישראל ותולדותיה, מהעידן הפרה-היסטורי ועד לעת החדשה. בין המגמות במחלקה: גיאוגרפיה היסטורית, היסטוריה צבאית, ארכיאולוגיה ותרבות חומרית בתקופות המקרא, בית שני, ימי הביניים והעת החדשה.

בגלל שאנחנו היחידים המשלבים לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה

בר-אילן היא המסגרת האקדמית היחידה בארץ המשלבת בין שני תחומים מרתקים אלו של לימודי ארץ ישראל ולימודי ארכיאולוגיה. תחומים אלה משיקים, משלימים ומפרים זה את זה.

בגלל המרצים בעלי השם העולמי

במחלקה מכהנים מיטב המומחים בארץ, בהם חוקרים פעילים בעלי שם עולמי שפרסומיהם מופיעים במיטב כתבי העת וההוצאות לאור.

בגלל הסיורים, הטיולים והחפירות

הסטודנטים הלומדים לתואר בארכיאולוגיה ולימודי ארץ ישראל בבר-אילן משתתפים דרך קבע בסיורים לימודיים ובחפירות ארכיאולוגיות. היציאות התכופות לשטח מוסיפות נופך של הרפתקה ועניין ויוצרות אווירה חברתית חמה ומלוכדת, המקרבת בין הסטודנטים לחבריהם, ובינם ובין הסגל.

בגלל המכון לארכיאולוגיה

המכון לארכיאולוגיה פועל במסגרת המחלקה ומרכז את הפעילות הארכיאולוגית הענפה המתרחשת בחסות האוניברסיטה. במכון כעשרה חוקרים העוסקים במחקר בשדה, במעבדות ובספריות, והפעילות המחקרית כוללת הוראה ושיתוף הסטודנטים ובעבודה השוטפת, כולל בחפירות לימודיות.

צילום התמונה: שחר כהן