רשימת המסיירים השבועית

חולות ניצנה- רביעי-חמישי

שלום רב לכל הסטודנטים בקורס הכרת החי,

ביום רביעי הקרוב (28.6) נצא לסיור בדגש חולייתנים במדבר ובחולות הנודדים. נעסוק בהתאמות לתנאי מדבר ונתוודע אל מינים שונים וזמני פעילותם והעקבות אותן הם משאירים בחולות.

נצא בשעה 14:00 מתחנת האוטובוס ליד שער הרכב של האוניברסיטה, וניסע ישירות לאזור ניצנה (דרך כביש 6).

כאשר נגיע לחולות הנגב המערבי, נתמקם באתר אחד הסמוך לישוב באר מילכה, ובו נשהה כל הלילה ונצא ממנו לגיחות רגליות קצרות באזור.

הפעילות היא בשעות הדמדומים ובמרבית הלילה, ולכן רצוי שתגיעו ערניים ככל שניתן. במקום אין שירותים ומים ולכן חשובה הצטיידותכם מראש, כולל ארוחות. אתם מוזמנים להביא כיסא מתקפל, שק שינה, מזרן מתקפל ואף רצוי אוהל קטן.

בבוקר היום השני של הסיור, בשעה 05:30, נצא לאיסוף מלכודות מכרסמים ולסיור בן שעה וחצי לערך באזור החולות. במידת האפשר נבקר בעוד תחנה זואולוגית ליד כמהין.

בהמשך ניסע דרומה לתצפית מפתיעה במחצבה נטושה ליד קריית גת. אתם מוזמנים לקרוא אודות המיזם הלאומי לשיקום מחצבות. חזרה משוערת לאונ' עד השעה 14:00.

ציוד לסיור:

פנס (עם שני סטים של סוללות רזרביות)

משקפת למי שכבר יש (אחלק  לכם משקפות בתחילת הסיור)

נעליים גבוהות (חשוב ביותר)

מכנסיים ארוכים

אלתוש

מים ואוכל

ביגוד חם ללילה וביגוד נוח לשעות היום החמות

הציוד שהוזכר לעיל בהקשר ללינה

כובע

מגדירי בעלי חיים למי שיש

אחראי סיור- מורן 0507747299

28-29.6.17

גיאומורפולוגיה בשפלת יהודה עם ד"ר אורן אקרמן

נפגשים באקדמון בר אילן ב 7:20

במהלך הסיור נבקר בתל צפית ובמערת הנטיפים

להביא מים, כובע אוכל וכלי כתיבה

אחראי סיור-

29.6.17

תל אביב-אחוזת בית עם ד"ר לילך רוזנברג-פריד (יום שישי!

נפגשים בשעה 8:30 במגדל השלום ליד תמונת הפסיפס של גוטמן (במבואה הימינית)

אחראי סיור- הילה 0546868783

30.6.17

שיבוץ תלמידים לחפירות תל צפית קיץ תשע"ז

שימו לב - ניתן להירשם לסיור עד יום רביעי בערב כשבוע לפני הסיור. לאחר מכן, ניתן להירשם רק דרך רכז הסיורים

הבהרה - נקודות איסוף בדרך יש לתאם עם רכז הסיורים בלבד

לשאלות ולמידע נוסף, ניתן לפנות לעמרי עבאדי, רכז הסיורים, בדואר אלקטרוני: GR.SIYURIM@BIU.AC.IL

בטלפון (03-5317726), או בשעות הקבלה במשרד:

• יום ראשון: 9:30- 11:00, 14:00- 16:00

*לתשובה מהירה אנא שלחו מייל.